Катастрофа след употреба на Наркотик

Често в нашите казуси се не може да се докаже в кой момент е употребен наркотикът, както и дали е употребено наркотично вещество или предписано лекарство, съдържащо такова вещество. В практиката си имаме десетки оправдателни присъди, като оборваме обвиненията на прокуратурата, с аргументи както от съдебната практика, така и от анализа на доказателствата по делото.

Обвинение за причиняване на ПТП след употреба на наркотици или на техни аналози (например, хексахидроканабинол [HHC]) се повдига в следните случаи:
1. извършено е нарушение на правилата за движение (най – често шофиране с превишена или несъобразена скорост, или неправилно изпреварване);
2. по непредпазливост са причинени средна или тежка телесна повреда, или смърт на някое лице;
3. в организма на водача се установи наличие на наркотично вещество или негов аналог.

В нашата практика, след проведено доказване съдебни състави считат, че следва да се анализира моментът, в който е употребено наркотичното вещество спрямо момента на предприемането на шофирането. В случаите, в които се установи, че двата момента са достатъчно отдалечени един от друг, приема се, че не е налице престъпна употреба на наркотични вещества или техни аналози.

ЗАЩИТА ПРИ ОБВИНЕНИЕ ЗА ПРИЧИНЯВАНЕ НА ПТП СЛЕД УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ

Причиняването на ПТП след употреба на наркотици е тежко престъпление по смисъла на закона. В тези случаи ангажирането на опитен адвокат по наказателно правo е препоръчително.

В случаите, в които при ПТП след употреба на наркотици е причинена средна или тежка телесна повреда условното осъждане е възможно при чисто съдебно минало на водача. За целта е необходимо съдът да наложи наказание до три години лишаване от свобода. Наказанието се определя за всеки конкретен случай според доказателствата по делото, като адвокат по наказателно право следва да открие и докаже наличието на многобройни смекчаващи отговорността обстоятелства или на изключително такова обстоятелство, точно това предлагаме ние, като най-опитната адвокатска кантора в България.

ВАЖНО! В случаите, в които не е налице употреба на наркотични вещества или техни аналози въобще, или макар и да са употребени такива вещества, това се е случило повече от 30 часа преди инцидента, даването на биологични проби (кръв и урина) е абсолютно задължително.

Нашите адвокати в град София, за на разположение и се ангажират с казуси в цяла България. В адвокатската кантора работят наказателни адвокати с богат опит в представителството при престъпления свързани с транспорта и употреба на наркотични вещества.

За контакт:
тел: 0876888878
email: office@nakazatelenadvokat.com

Относно автора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързана публикация

0876888878