Задържаните на Тракия са на свобода

Районна прокуратура – Пловдив привлече към наказателна отговорност гражданин на Молдова, противозаконно подпомагал чужденци да преминат в страната.

Вчера, около 10,00 часа на магистрала „Тракия“ при входа на София, обвиняемият Т.И. противозаконно подпомагал 6 граждани на Мароко да преминават в страната в нарушение на закона, като им осигурил транспорт с лек автомобил „Ауди“. Деянието е съпроводено със съпротива и неподчинение спрямо орган на властта – служители на ОПП-СДВР, които му подали сигнал да спре автомобила. Обвиняемият не го направил и бил задържан след последвало преследване.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 281, ал.2, т.1, т.5 и т.7, вр. ал.1 от НК, за което се предвижда наказание “лишаване от свобода“ от 2 до 10 години. Автомобилът е иззет като веществено доказателство.

Предвид възможността да се укрие обвиняемият е задържан. След намесата на нашите опитни наказателни адвокати, задържаният е освободен, а обвинението е свалено, защото няма достатъчно убедителни доказателства.

Ако имате нужда по опитен адвокат наказателно право, то може да се свържвете с нас!

Контакти:
тел: 0876888878
email: office_advocate@yahoo.com

Относно автора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свързана публикация

0876888878